Kgfb-díjnavigátort indított a biztosítók szövetsége

Elindult a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) díjnavigátora, amely valamennyi érintett biztosító kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tarifáját pontosan, teljes körűen, valamennyi kedvezménnyel együtt tartalmazza - közölte a szövetség pénteken az MTI-vel.

    A közlemény szerint a szövetség hitelesített kalkulátora egyedi eszköze a díjak összehasonlításának: a biztosítók előzetesen ellenőrizték, tesztelték és írásban jóváhagyták az itt szereplő tarifákat és az összes elérhető kedvezményt, így a díjnavigátor adatai hiánytalanok és pontosak. Ez azért fontos a szövetség szerint, mert az autósoknak ilyenkor nem könnyű eligazodni a tarifák és kedvezmények sokaságában.
    A Mabisz kiemeli, hogy a díjnavigátor ötödik éve fontos eszköze a fogyasztóvédelemnek és az ügyfelek teljes körű tájékoztatásának.
    A biztosítók az idén is közel 100-féle kedvezményt kínálnak ügyfeleiknek, például akkor, ha az ügyfél az e-kommunikációt, a csekkes befizetést helyettesítő banki átutalást, a csoportos beszedési megbízást, illetve az éves díjfizetést választja.
    A Mabisz statisztikái szerint az összes, mintegy 4,167 millió jármű 52 százalékának január 1. a kgfb-évfordulója. A 4,167 millió járműből 2,691 millió személyautó - az összes jármű 53,24 százaléka - van magánszemélyek tulajdonában, közülük 1,433 millió gépkocsi január 1-jei évfordulós, esetükben kerülhet sor évfordulós biztosítóváltásra.
    A kgfb idei kampányában tíz autósból kilenc elfogadja az átlagosan 1-2 ezer forintos díjemelést és marad jelenlegi biztosítójánál, s csak 10 százalékuk vált biztosítót - közölte az első hét tapasztalatai alapján a Biztosítás.hu online alkusz az MTI-vel pénteken.

Forrás:MTI.